IMPLANTOLOGIJA I ORALNA HIRURGIJA

NIKO NIJE OSUĐEN  NA PROTEZU I BEZUBOST

Ugradnjom zubnih implantata trajno se rešava problem nedostatka jednog ili više zuba, kao i slučajevi potpune bezubosti. Za implantologiju i oralnu hirurgiji iskustvo i stručnost hirurga su od presudne važnosti. U ordinaciji “Nadaždin” za bezbednost i kvalitet hirurških intervencija zadužen je dr Branislav Nadaždin, specijalista oralne hirurgije, koji je svoje iskustvo sticao u zemlji  i na brojnim edukacijama u inostranstvu.

NAŠE USLUGE – IMPLANTI I ORALNA HIRURGIJA

– Ugradnja dentalnih implanta: pojedinačni implanti, ALL-ON-4, ALL-ON-6, zigomatični implanti
– Vađenje zuba i zaostalih korenova zuba
– Vađenje neizniklih ili poluizniklih zuba (vađenje umnjaka)
– Hirurško uklanjanje zaostale infekcije u predelu vrha korena zuba 

Pre
Posle
Pre
Posle
Pre
Posle

ZUBNI IMPLANTI

PRIMENJUJEMO NAJNOVIJE TEHNIKE I TEHNOLOŠKA DOSTIGNUĆA 

Kada pacijentu nedostaje veći broj zuba ili kada je bezub, koriste se procedure All-On-4 ili All-On-6, kojima se u vilicu postavlja 4 ili 6 implanatata u zavisnosti od stanja preostale vilične kosti, na koja se zatim postavlja zubni most sa 10-12 zuba.
U slučaju kada ne postoji dovoljno kosti za tradicionalne implante pribegava se tehnici postavljanja implanata u jagodičnu kost – tzv. zigomatični implanti. Ovo je hirurška tehnika koju radi mali broj ordinacija, a čijim rezultatima se ordinacija “Nadaždin” posebno ponosi.

SVI ZUBI NA ČETIRI IMPLANTA: ALL-ON-4

ALL-ON-4 je procedura kojom se celokupan zubni most sa maksimalno 10 zuba oslanja na četiri implanta. Ova vrsta rada je idealna kod pacijenata koji su potpuno bezubi, delimično bezubi, koji imaju obolele desni ili zube koji su zapušteni i ne mogu se koristiti kao nosači mostova ili drugih protetskih radova.
Ova metoda je idealna ako niste kandidat za klasične vertikalne implante, jer kost Vaše vilice nema potrebnu debljinu ili gustinu.

DINAMIKA ALL-ON-4 PROCEDURE
– Četiri implanta se postavljaju u gornju ili donju vilicu u predelu gde je kost najdeblja i najgušća.
– Zubni most sa 8, 9 ili 10 zuba se postavlja u roku 24-48h od dana operacije.
– Naši pacijenti dobijaju dve garniture keramičkih zuba, prvu odmah posle operacije, a drugu 4-6 meseci nakon operacije.
– Pored lokalne anestezije koja je obavezna po želji pacijenta može se koristiti i intravenska analgosedacija koja pacijentu daje osećaj potpune opuštenosti, uz konstantan nadzor anesteziologa. 

SVI ZUBI NA ŠEST IMPLANTA: ALL-ON-6

ALL-ON-6 je metoda gde šest implanata nose kompletan fiksni rad, do 12 zuba. Ovo je metoda kojom se eliminišu nedostaci ALL-ON-4 i omogućava da se bolje rasporedi sila koja opterećuje implante prilikom žvakanja.
ALL-ON-6 je metoda kojom se dodaje još po jedan implant sa bočne strane i na taj način se eliminiše titanijumska prečka. 

ZIGOMATIČNI (JAGODIČNI) IMPLANTI

Zigomatični implanti su metoda koja se primenjuje kod pacijenata koji nemaju dovoljnu debljinu kosti za postavljanje konvencionalnih implanata.  Usled višegodišnjih problema sa parodontopatijom ili višegodišnje bezubosti kod pacijenata se javlja apsorbovanje, odnosno tanjenje kosti tako da ona nema potrebnu debljinu za postavljanje implanata. Zbog toga se implantati postavljaju u jagodičnu kost koja je jedna od najtvrđih u organizmu.

PREDNOSTI ZIGOMATIČNIH IMPLANATA:
– Moguće je postaviti fiksni rad od 14 zuba, odnosno kompletnu gornju vilicu.
– Najčešće su dovoljna dva zigomatična implanta (ređe četiri) koji u kombinaciji sa standardnim implantima daju osnovu za izgradnju čitavog gornjem mosta.
– Postavljaju su u jednom zahvatu, a već za 2-3 dana od ugradnje može da se postavi fiksni most (za razliku od standardnih implanata gde treba čekati 6-12 meseci).
– Ovom tehnikom moguće je rešiti i slučajeve kada su zubi izgubljeni pre 2-3 decenije ili gubitak zuba posle teških povreda ili onkoloških tretmana.

Postavljanje implantata u zigomatičnu (jagodičnu) kost jedan je od zaštitnih znakova ordinacije “Nadaždin”

ŠTA SE KRIJE  IZA OSMEHA?

Snimak
Osmeh
Snimak
Osmeh
Snimak
Osmeh

MI VAM GARANTUJEMO:

  • Sve hirurške procedure biće urađene pod adekvatnom anestezijom, lokalnom ili kombinacijom lokalne i analgosedacije, tako da će i najkomplikovanji zahvati proteći bezbolno.
  • Zubni implanti koje ćemo vam ugraditi su od najsavremenijih biokompatibilnih materijala, tako da će bez problema srasti sa okolnom viličnom kosti.
  • Ako je je potrebno vađenje zuba, to će biti obavljeno prvog dana, a ugradnja šrafova počeće već narednog dana.
  • Tokom perioda oporavka koji traje 3-6 meseci, odnosno do dobijanja definitivnog rada, imaćete privremenu protezu ili fiksne privremene mostove, tako da ćete posle intervencije moći da nastavite sa uobičajenim životnim aktivnostima.
  • Ordinacija “Nadaždin” vam garantuje najbolji odnos kvaliteta i cene, čak i za nasloženije slučajeve, koje mnogi drugi odbijaju da prihvate.