ESTETSKA STOMATOLOGIJA I PROTETIKA

I VI MOŽETE IMATI HOLIVUDSKI OSMEH

Ukoliko Vam priroda nije podarila savršen osmeh, za to će se pobrinuti kraljica stomatoloških tehnika – stomatološka protetika. A stomatološka estetika je tu da i Vaš osmeh postane – “holivudski”.

NAŠE USLUGE – PROTETIKA I ESTETIKA

– Keramičke krunice i mostovi
– Izbeljivanje zuba
– Fasete (viniri)

Keramičke krunice i mostovi – najbrži put do novog zuba

Krunice su protetske nadoknade koje se postavljaju kada je neki od Vaših zuba oštećen u tolikoj meri da se plombom ne može vratiti izgubljen deo. Preporučuju se kako bi se vratila funkcionalnost zuba, ali i iz estetskih razloga.
Za pacijente kojima nedostaje manji broj zuba u mogućnosti smo da ponudimo cirkon keramičke krunice i mostove. Cirkon svojim estetskim karakteristikama daje izgled prirodnog zuba, a uz to je veoma čvrst materijal pa je zbog toga potrebno manje uklanjanje preostalog zubnog tkiva.

Bezmetalne i metalo-keramičke krunice – prednosti i mane

U suštini i jedne i druge krunice su zadovoljavajuće, razlika postoji jedino u estetskom efektu.
Bezmetalne daju bolji estetski efekat. Međutim, one zbog svoje čvrstoće nisu uvek dobar izbor posebno u slučajevima kada nedostaju neki od bočnih zuba.
Metalo-keramičke krunice se odlikuju boljom čvrstoćom jer je baza krunice u potpunosti izrađena od metala na koju se u potpunosti nanosi keramika tako da metal postaje nevidljiv u ustima pacijenta. Njihova mana je što manje propuštaju svetlost tako da mogu odudarati nijansom od ostalih zuba

Fasete – najbrži put do “holivudskog osmeha”

Ukoliko želite da promenite oblik, položaj ili boju jednog ili više zuba, posebno prednjih koji definišu Vaš osmeh, viniri, odnosno, fasete, su nezamenjive.
To su keramičke ljuspice koji se izrađuju od porcelana i postavljaju (lepe) na prednju stranu zuba i savršeno podsećaju na prirodan zdrav zub. Reč je o jednostavnoj, bezbolnoj i brzoj intervenciji za koju su potrebne samo dve posete ordinaciji, uz minimalno uklanjenje zubne gleđi.
Fasete se preporučuju:
– da prikriju nedostatke zdravog zuba;
– da eliminišu preveliki razmak između zuba;
– da isprave položaj zuba;
– da zubu vrate izgubljenu boju.

Izbeljivanje zuba – najbrži put do belih i sjajnih zuba

Ovim postupkom pacijentu omogućavamo belje i sjajnije zube, koji garantuju estetski atraktivan i blistav osmeh.
Postupak izbeljivanja zuba potpuno je neinvazivan i nema negativnih uticaja na zubnu gleđ.

U ordinaciji…
Iako se može raditi u kućnim uslovima, izbeljivanje zuba u ordinaciji ima višestruke prednosti.
Izbeljivanje se vrši gelom na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida različitih koncentracija. Postupak traje svega 20 minuta, a potrebno ga je ponoviti 2-4 puta.
Kao rezultat dobijate izbeljene zube u željenoj nijansi, uz novi sjaj zubne gleđi.

MI VAM GARATUJEMO

Ordinacija “Nadaždin” vam garantuje najkvalitetije protetske i estetske tretmane, posle kojih i Vaš osmeh može biti “holivudski”, uz najbolji odnos kvaliteta i cene.