DEČIJA STOMATOLOGIJA

DEČIJI ZUBAR MORA BITI I DOBAR PEDAGOG

Rad sa decom je lep, ali i zahtevan – jer su deca u zubarskoj stolici nestrpljiva i često jako uplašena. Dečiji zubar zato mora biti i dobar pedagog koji detetu posvećuje dovoljno vremena i pažnje, čime se kod njega stvara pozitivan stav prema kasnijoj brizi o zdravlju zuba, i nestaje „strah od stomatologa“.

NAŠE USLUGE – DEČIJA STOMATOLOGIJA

– Zalivanje fisura
– Vađenje mlečnog zuba
– Plomba na mlečnom zubu
– Fluorizacija i poliranje

ŠTA RODITELJI TREBA DA ZNAJU?

– Briga o zdravlju mlečnih zuba je izuzetno važna za kasnije dobro zdravlje stalnih zuba.
– Blagovremeni odlazak sa detetom kod zubara može sprečiti nastanka oralnih oboljenja i anomalija.
– Prvu posetu deteta stomatologu treba planirati već u uzrastu od godine dana, prilikom nicanja prvih mlečnih zubića, a stomatolog će vam tom prilikom dati detaljna upustva o preventivnim merama i održavanju dentalne higijena.

PREVENTIVNI POSTUPCI ZA ZDRAVLJE DEČIJIH ZUBA

– Fluorizacija zuba je brz i bezbolan preventivni postupak kojim se mlečni ili stalni zubi premazuju fluorom u obliku rastvora, gela ili laka u cilju sprečavanja nastanka karijesa.
– Zalivanje fisura zuba je postupak za sprečavanje nastanka i razvoja karijesa na novoizniklim zubima. Fisure su dublji ili plići useci na krunici zuba i predstavljaju posebno pogodna mesta za razvoj karijesa. Fisure se potpuno bezbolno i bez „brušenja“ zuba očiste i zaliju odgovarajućim stomatološkim materijalom.