ORTODONCIJA

 ZA PRAVILAN POLOŽAJ ZUBA 

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi postavljanjem zuba u najbolji mogući položaj kako bi se postigla harmonija usta i vilica, i sprečile eventualne komplikacije. S obzirom da se uzrok nepravilno raspoređenih zuba može javiti već od nicanja prvih mlečnih zuba, blagovremeni početak terapije može sprečiti mnoge probleme u budućnosti.

Nepravilan položaj zuba i vilica se ispravlja ortodontskim bravicama i zubnim aparatićima u zavisnosti od starosti pacijenta, ali i ustanovljenog plana ortodontske terapije.

NAŠE USLUGE – ORTODONCIJA

Fiksni ortodontski aparati (metalne bravice)
Estetski ortodontski aparati (keramičke bravice)
Mobilni aparati

Fiksni ili mobilni aparati

Fiksni aparati koji se koriste za ipravljanje položaja zuba su pričvršćeni za zube i ostaju na svom mestu sve vreme trajanja procedure. Oni se sastoje od bravica i žice i preporučuju se pacijentima posle adolescentskog doba.
Mobilne aparate pacijent može stavljati i skidati prema uputstvima ortodonta. Preporučuju se deci u fazi razvoja, uglavnom u pubertetu. Nose se od 14-16 sati dnevno, a čini ih žičani deo pričvršćen u plastici.

Najčešće ortodontska terapija traje više godina, a za njenu uspešnost ključna je dobra saradnja pacijenta i ortodonta, pridržavanje uputstava i dobro održavanja oralne higijene. Kontrole su na svaka 2-3 meseca, a nakon završene terapije pacijentima se savetuje da nose retencione aparate (folije) izrađene od plastike.

MI VAM GARANTUJEMO:

Ordinacija “Nadaždin” vam garantuje postavljanje bravica od metala, keramike ili plastike, koje su gotovo neprimetne i estetski prihvatljive, uz najbolji odnos kvaliteta i cene.