Osmeh, ono što omogućava zubima da dišu, ili samo tako kažu. No bilo kako bilo osmeh je nešto što razumeju svi ljudi ovog sveta, iako govore na stotine različitih jezika on govori sve njih. Svedoci smo vremena u kom zivimo, koliko smo vizuelna bica i koliki utisak na nas ostavljaju beli zubi, osmeh, punije usne i sklad lica. Bilo da je u pitanju poslovni ili emotivni partner, ili samo neko kog smo slučajno sreli na ulici lepo lice ukrašeno osmehom definitivno i zasigurno budi sjaj u očima. Odatle proizilazi da su izbeljivanje zuba i estetske korekcije lica jedni od najtraženijih tretmana u stomatološkoj praksi današnjice.

Kako se to ustvari zubi izbeljuju i da li je to bezbedan tretman?

Postupak izbeljivanja zuba potpuno je neinvazivan i nema negativnih uticaja na zubnu gleđ. Ovim postupkom pacijentu omogućavamo svetlije i belje zube, te estetski atraktivan i blistav osmeh. Pod kontrolom stomatologa izbeljivanje zuba je sigurno, potpuno bezbolno i maksimalno efikasno.

Gubitak boje i sjaja zuba gotovo je nemoguće izbeći. Osim zbog životnih navika, promena boje zuba može biti izazvana različitim stanjima zuba kao što su karijes i zubni kamenac, oštećenja zuba ili pojava različitih oblika mrlja na zubima. Svi ovi problemi mogu se brzo i efikasno rešiti jednostavnim postupkom izbeljivanja. Uslov za izbeljivanje je da budu sanirane sve bolesti ili oštećenja na zubima.

Postoji više različitih vrsta izbeljivanja zuba koje se razlikuju trajanjem, rezultatima koje pružaju i samom lokacijom na kojoj se obavljaju. Neke vrste izbeljivanja obavljamo u stomatološkoj ordinaciji, dok se druge sprovode kod kuće.

U ordinaciji...

Vršimo izbjeljivanje zubi gelom koja je vrlo česta metoda kojom postižemo značajne rezultate. Sprovodi se na način da se prvo zaštite desni i slobodni zubni vratovi, nakon čega se na zube nanosi gel na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida različitih koncentracija. Sam postupak traje svega 20 minuta, a sprovodi se dva do četiri puta. Jednom kad je postupak u potpunosti završen, vidljivi su značajni rezultati, velike razlike u boji i sjaju zuba.

Kod kuće...

Izbeljivanje zuba kod kuće popularan je postupak među pacijentima zbog toga što pacijentima omogućuje da dođu do željene nijanse zuba gotovo u potpunosti. Da bi se započelo s ovim postupkom, prvo se u ordinaciji pacijentu uzima otisak zuba prema kojem se izrađuje prozirni plastični štitnik, odnosno folija, prilagođena u potpunosti njegovim zubima. Kao i kod izbeljivanja u ordinaciji, i u ovom postupku koristi se gel koji sadrži vodonik-peroksid ili karbamid-peroksid koji se stavlja u foliju. Folija se nosi dva do tri sata dnevno u trajanju od sedam do deset dana. Prednost ove vrste izbeljivanja je što pacijent u svega nekoliko sati dnevno iz udobnosti svog doma izbeli zube i dobije sjajan, beli osmeh, što je glavni razlog zašto je izbeljivanje zubi folijama toliko popularno.

Da li je moguće beliti samo pojedine zube?

Izbeljivanje jednog zuba takođe je postupak izbeljivanja koji se sprovodi prema potrebi, najčešće u situaciji kad je jedan devitalizovan (zub kojem je uklonjen zubni živac) zub potamneo i narušava estetiku pacijentovog osmijeha. Srovodi se na način da se unutar zuba ubrizgava gel za izbeljivanje koji zatim deluje na boju zuba iznutra. Ovom vrstom izbeljivanja postiže se ujednačenost potamnelog zuba s ostalim zubima i vraća se estetika osmijehu.

Koliko traje efekat belih zuba i kako da ih održimo u tom stanju što duže?

Učinak izbeljivanja varira i zavisi najviše o prehrambenim i životnim navikama pacijenta. Jednom izbeljeni zubi trebali bi zadržati boju i sjaj i preko godinu dana, pa i do dve godine, ali konzumacija tamnih pića, kafe, cigareta i raznih vrsta obojene hrane utiče na taj period. S vremenom će zubi izgubiti nešto sjaja i beline, kad se to dogodi, preporuka je javiti se stomatologu i ponoviti postupak izbeljivanja.
Izbijeljeni zubi održavaju se isto kao i pre izbeljivanja. Svi principi oralne higijene primenjuju se i nakon postupka izbeljivanja. Ipak, ukoliko želite li da nova belina i sjaj vaših zuba potraje što duže, preporuka je prilagoditi životne i prehrambene navike, odnosno izbegavati one supstance koje negativno utiču na boju zuba.

Anti-aging tretmani

Danas ih svi žele – Hijaluronski kiselinski fileri

Hijaluronski fileri su po svom sastavu čista hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u koži ljudi.U terapiji filerima koristi se hijaluronska kiselina u obliku gela koja je potpuno bezbedna za upotrebu I u koži se ponaša kao njen sastavni deo. Hijaluronski fileri predstavljaju najbolje rešenje za pacijente koji žele da uklone fine bore oko očiju, istaknu jagodice ili podignu usne uz najmanje invazivne procedure. Hijaluronskim filerima se postiže prirodan izgled I osećaj. Potpuno su bezbedni i ne izazivaju alergije. Popunjavanjem kolagene strukture kože daju licu svežinu I vraćaju elastičnost koja se vremenom gubi usled oštećenja kolagene strukture. Mogu se primenjivati na svim tipovima kože. Ubrizgavaju se direktno u kožu u malim kolicinama korišćenjem malih igala. Tretman je bezbedan I jednostavan a trajanje, u zavisnosti od obima korekcija koje bi trebalo izvršiti, najčešće od 10 do 30 minuta. Efekti su odmah vidljivi ali vazno je napomenuti da se pun efekat terapije vidi tek posle dve do tri nedelje od tretmana. Normalna pojava po završetku je crvenilo I blagi otok koji traje do 7 dana. Ukoliko se pojave otok I crvenilo, pacijentima se savetuje izbegavanje sunčanja, solarijuma, hladnog vazduha.

Šta je još u ponudi?

U mogućnosti smo još da Vam ponudimo i:

 

PRP tretman

Tretman koji daje vidljive rezultate podmlađivanja, regeneracije nakon kog koža izgleda blistavo i sjajno a ten ujednačen. Jedan od najpopularnijih tretmana u svetu, ali i kod nas. Sam tretman je u potpunosti prirodan, jer se uzima Vaša krv koja se posebno obrađuje kako bi smo dobili samo krvnu plazmu koja je bogata trombocitima koji nam trebaju za ovaj tretman. Nakon toga plazma bogata trombocitima se ubrizgava u kožu malom iglom što dokazano utiče na kvalitet i opšte stanje kože, ali i folikule kose.

 

Mezoterapija

Nehiruška metoda koja se primenjuje u estetskoj medicini ubrizgavanjem vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u srednji sloj kože – mezoderm. A sve s ciljem regeneracije kože, vraćajući joj elastičnost, tonus i sjaj ublažava bore i usporava proces starenja kože. Mezoterapija se koristi još u terapiji topljenja masnih naslaga – lipolizi, kao i za anticelulit tretmane, tretmane strija i protiv opadanja kose.

 

Mezoniti

Inovativna metoda podmlađivanja lica. To su specijalne tanke i fleksibilne hirurške niti koje se ubrizgavaju ispod kože i postižu odlične rezultate. Materijal je biološki razgradiv pa ne izaziva pogoršanje stanja lica. Nakon isteka njegovog trajanja, lice se poboljšava jer se materijal u celosti razgradi, a prilikom razgradnje dolazi do stvaranja novog kolagena i pomlađivanja lica.

Ovim tretmanom postižemo lifting lica, podmlađivanje vrata i dekoltea, podizanje obraza i jagodica, nadoknadu volumena lica i oblikovanje i zatezanje kože.

 

Botox

Tretman kojim uklanjamo bore, koje nastaju zbog jakih mimičnih mišića I procesom starenja. Ono što je važno i kod ovog tretmana jeste ukloniti bore ali zadržati prirodan izgled lica i mimiku. To se postiže upravo pravilnim doziranjem i odgovarajućom tehnikom kojom se mišići oslabe, ali se ne smeju paralizovati u potpunosti kako bi zadržali svoju funkciju I omogućili normalnu mimiku. Međutim postavlja se pitanje šta je u stvari botoks tj. čime se on postiže? Botox je lek prirodnog porekla koji se dobija prečišćavanjem neurotoksina koji produkuje bakterija Clostridium botulinum. Ovaj tretman se preporučuje za popunjavanje bora na čelu, između obrva i bore oko očiju, korekciju asimetrije kapaka, lifting vrata, podizanje uglova usana…